Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Stroom wordt onbetaalbaar voor lage inkomens'

  •  
23-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
zonneenergie300_01.jpg
RWE-topman waarschuwt: minder gebruik maken van fossiele brandstof leidt tot hogere stroomprijs
Peter Terium, topman van de energiegigant RWE stelt in een interview met het AD dat stroom en gas nog aanzienlijk duurder gaan worden. Zo duur zelfs dat stroom voor minima onbetaalbaar zal worden. Oorzaak: de energiemaatschappijen worden ‘gedwongen’ minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Duurzame energiewinning zou duurder zijn en dus moet de prijs omhoog.
Het probleem zit hem volgens Terium in de wens om geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen en kernenergie. RWE is nu gedwongen om over te gaan op andere vormen van energiewinning. De bedoeling is dat in 2025 meer dan de helft van alle energie uit biomassa komt, aldus Terium. En dat is hét probleem.
Terium zegt in AD:
In Duitsland is nu al discussie over de vraag in hoeverre de energierekening voor de minima nog is op te brengen. Ook in Engeland is energy poverty een thema. Ik verwacht dat dit voor de lage inkomens in Nederland ook gaat spelen […] Die kosten moeten ergens vandaan komen, en mijn kas is leeg. Als het niet uit de staatskas komt, komt het vanzelf in de stroomprijs terecht.
Jan Rotmans, wetenschapper op het gebied van klimaatverandering, waarschuwt op zijn beurt voor de bewering van Terium. Hij twittert :
Populisme is nu ook al energiewereld binnengedrongen. Consumenten wordt wijs gemaakt dat schone energie boosdoener is en energie duur maakt
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.