Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Strop geëist voor oud-dictator Mubarak

  •  
05-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Mubarak300.jpg
Hoofdaanklager houdt oud-president verantwoordelijk voor massamoord op 846 personen tijdens de opstand die hem ten val bracht en eist doodstraf
De openbaar aanklager in Egypte heeft de doodstraf geëist tegen oud-dictator Hosni Mubarak (83). Dat zou moeten gebeuren door middel van ophanging, meldt de Volkskrant. Mubarak wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de dood van 846 doden tijdens de protesten die hem in februari dwongen af te treden; de aanklager noemde dit massamoord.
De voormalige Egyptische president voerde een “tiranniek bewind”, verklaarde hoofdaanklager Mustafa Suleiman woensdag. De laatste tien jaar van zijn dertigjarige regeerperiode bekommerde hij zich er vooral om dat zijn zoon Gamal hem zou opvolgen, zo meldt de Volkskrant. Mubarak, zijn zoons Gamal en Alaa, zijn voormalige veiligheidschef en verscheidene hoge politieofficieren staan sinds 3 augustus in Caïro terecht. Mubarak’s zoons zijn aangeklaagd wegens corruptie. De rechtszitting werd donderdag meteen weer stilgelegd. Het proces gaat maandag verder.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.