13

Strop geëist voor oud-dictator Mubarak

Hoofdaanklager houdt oud-president verantwoordelijk voor massamoord op 846 personen tijdens de opstand die hem ten val bracht en eist doodstraf

De openbaar aanklager in Egypte heeft de doodstraf geëist tegen oud-dictator Hosni Mubarak (83). Dat zou moeten gebeuren door middel van ophanging, meldt de Volkskrant. Mubarak wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de dood van 846 doden tijdens de protesten die hem in februari dwongen af te treden; de aanklager noemde dit massamoord.

De voormalige Egyptische president voerde een “tiranniek bewind”, verklaarde hoofdaanklager Mustafa Suleiman woensdag. De laatste tien jaar van zijn dertigjarige regeerperiode bekommerde hij zich er vooral om dat zijn zoon Gamal hem zou opvolgen, zo meldt de Volkskrant.
Mubarak, zijn zoons Gamal en Alaa, zijn voormalige veiligheidschef en verscheidene hoge politieofficieren staan sinds 3 augustus in Caïro terecht. Mubarak’s zoons zijn aangeklaagd wegens corruptie. De rechtszitting werd donderdag meteen weer stilgelegd. Het proces gaat maandag verder.

Volkskrant: Doodstraf geëist tegen oud-president Mubarak

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (13)