Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten ontwikkelen eetbaar alternatief voor de plastic fles

  •  
05-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ooho.jpg
Video: de Ooho is stevig, biologisch afbreekbaar en kost slechts twee cent om te maken
Hoewel water drinken heel gezond is, is de groeiende berg plastic flesjes waar we uit drinken zeer ongezond voor het milieu. Spaanse industrieel design-studenten Rodrigo García González, Guillaume Couche en Pierre Paslier ontwikkelden daarom de Ooho.
Geïnspireerd door de moleculaire keuken, waarin door ‘spherification’ vloeistof tot kaviaar-achtige bolletjes wordt gevormd, ontwikkelden zij een dun membraan van bruinalg en calcium chloride. Omdat het omhulsel uit twee lagen bestaat, wordt de inhoud hygiënisch beschermd en kunnen er tussen de twee lagen makkelijk labels worden geplaatst zonder dat daar een hechtmiddel aan te pas hoeft te komen. Het drinkgemak van de Ooho laat nog te wensen over, maar de studenten hebben hun uitvinding onder een Creative Commons licentie geregistreerd, in de hoop dat grote bedrijven hun budget aanwenden om de Ooho verder te ontwikkelen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.