Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten worden op grote schaal afgezet door huurbazen

  •  
08-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4562985671_b603f69a20_z
Veel studenten moeten veel te veel huur betalen voor hun studentenkamer. Bijna driekwart van alle studenten die een online huurcheck deden bij de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) betaalde te veel voor hun kamer.
Gemiddeld betalen de studenten 55 euro per maand te veel aan huur, maar in grote steden als Amsterdam en Utrecht kan dit oplopen tot wel zo’n 100 euro per maand. De maximale huur voor een kamer wordt berekend met een puntensysteem, waarbij rekening gehouden wordt met hoe groot de kamer is, en wat voor voorzieningen er aanwezig zijn.
Particuliere huurders zetten het vaakst studenten af, maar woningcorporaties vragen ook vaak veel meer dan ze zouden mogen.Volgens de LSVb speelt dit probleem al veel langer. Zo betaalde 74 procent van de studenten in 2015 te veel huur voor hun kamer. De studentenvakbond doet een oproep aan de politiek om in actie te komen tegen deze huisjesmelkers. De student staat nu vaak helemaal alleen in het conflict en zit ook nog in een afhankelijke situatie.
Op dit moment komt het nog volledig op de huurder aan om iets tegen te hoge huren te doen. En vaak worden studenten geïntimideerd door de verhuurders.
Op dit moment komt het nog volledig op de huurder aan om iets tegen te hoge huren te doen. En vaak worden studenten geïntimideerd door de verhuurders.
Foto: CC  Amaury Henderick

Meer over:

studenten, nieuws, lsvb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.