14

Studenten slepen hogeschool Inholland voor de rechter

Eisen tienduizenden euro's aan 'verspild' geld terug

Oud-studenten en studenten van Inholland slepen de hogeschool voor de rechter. Ze eisen tienduizenden euro’s aan verspild geld terug, nadat ze de opleiding Media en Entertainment Management hebben gevolgd.

De opleiding voldeed jarenlang niet aan het vereiste hbo-niveau. Sommige leerlingen kregen zelfs onterecht een diploma. Nadat dit bekend werd, beloofde de hogeschool verbetering en scherpte Inholland de eisen aan. Het gevolg: honderden studenten die jaren gebrekkig onderwijs hebben gehad, die nu plots aan scherpere eisen moeten voldoen.

Advocaat Robin Verspaandonk staat tien gedupeerden bij:

Die mensen hebben jarenlang voor niets gestudeerd. Ze blijven achter met een gigantische studieschuld en zonder diploma.”

De studieschuld en de betaalde schoolgelden zijn echter niet het enige. Ook hadden de studenten volgens de advocaat al lang kunnen werken, als ze een goede opleiding zouden hebben gevolgd. Door het wanbeleid bij Inholland zouden ze nu tienduizenden euro’s zijn misgeslopen. 

De advocaat onderzoekt of een collectieve claim kan worden ingediend, maar vreest dat het niet makkelijk zal zijn. Sommige studenten willen namelijk alsnog hun diploma, anderen zijn meer bezorgd over de studieschuld die in de tienduizenden euro’s kan lopen.

Nu.nl: Studenten Inholland eisen ‘verspild geld’ terug

cc-foto: InHolland

Geef een reactie

Laatste reacties (14)