Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Studenten slepen hogeschool Inholland voor de rechter

  •  
18-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
inholland300.png
Eisen tienduizenden euro's aan 'verspild' geld terug
Oud-studenten en studenten van Inholland slepen de hogeschool voor de rechter. Ze eisen tienduizenden euro’s aan verspild geld terug, nadat ze de opleiding Media en Entertainment Management hebben gevolgd.
De opleiding voldeed jarenlang niet aan het vereiste hbo-niveau. Sommige leerlingen kregen zelfs onterecht een diploma. Nadat dit bekend werd, beloofde de hogeschool verbetering en scherpte Inholland de eisen aan. Het gevolg: honderden studenten die jaren gebrekkig onderwijs hebben gehad, die nu plots aan scherpere eisen moeten voldoen.
Advocaat Robin Verspaandonk staat tien gedupeerden bij:
Die mensen hebben jarenlang voor niets gestudeerd. Ze blijven achter met een gigantische studieschuld en zonder diploma.”
De studieschuld en de betaalde schoolgelden zijn echter niet het enige. Ook hadden de studenten volgens de advocaat al lang kunnen werken, als ze een goede opleiding zouden hebben gevolgd. Door het wanbeleid bij Inholland zouden ze nu tienduizenden euro’s zijn misgeslopen. 
De advocaat onderzoekt of een collectieve claim kan worden ingediend, maar vreest dat het niet makkelijk zal zijn. Sommige studenten willen namelijk alsnog hun diploma, anderen zijn meer bezorgd over de studieschuld die in de tienduizenden euro’s kan lopen.
cc-foto: InHolland

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.