10

Studentenprotest Maagdenhuis gaat landelijk

Studenten organiseren nationale en openbare vergadering, nodigen complete Nederlandse academische gemeenschap uit

Het studentenprotest in Amsterdam, dat vorige week begon met de bezetting van het Bungehuis en dat zich – nadat de ME het Bungehuis ontruimde – inmiddels verplaatst heeft naar het historisch significante Maagdenhuis, treedt buiten de oevers van de Amstel en gaat landelijk. De actievoerders willen dat studenten in andere steden ook in opstand komen en roepen op om de discussie over democratisch bestuur in het onderwijs door heel Nederland te voeren.

Studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam hebben daarom zondag een landelijke bijeenkomst georganiseerd waarvoor de complete Nederlandse academische gemeenschap is uitgenodigd. Studenten uit het hele land kunnen in het Maagdenhuis terecht om te praten met de Amsterdamse bezetters.

De actievoerders kregen vrijdagavond gezelschap van SP-leider Roemer, die wilde laten zien dat de SP het protest steunt. Roemer hoopt dat universiteiten in de toekomst minder een leerfabriek zullen zijn dan tegenwoordig het geval is: 

Laat de actie in het Maagdenhuis het begin zijn van een grote ommekeer.

Ook rapper Typhoon heeft aangegeven de studenten een hart onder de riem te willen steken. Hij zal een optreden geven in het Maagdenhuis.

De studenten demonstreren al twee weken omdat ze meer inspraak, beter onderwijs en een democratischer bestuur willen. 

Lees ook op Joop: 46 jaar later, Maagdenhuis weer bezet

Geef een reactie

Laatste reacties (10)