Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Subsidie duurzame energie bijna uitverkocht

  •  
06-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
SolarpanelAmsterdam_300.jpg
Vraag naar Verhagens' stimuleringsregeling is groter dan het vrijgemaakte bedrag
De 1,5 miljard euro subsidie die het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft vrijgemaakt om duurzame energie te stimuleren is al bijna op. Het ministerie liet woensdag weten dat er al bijna 600 aanvragen kunnen worden gerealiseerd. Dat zijn er zoveel dat de gehele pot met subsidiegeld al zou zijn toegewezen.
De stimuleringsregeling SDE+ maakt het aantrekkelijk om te kiezen voor duurzame energie. De subsidie van de overheid overbrugt het verschil tussen de geldende energieprijzen en de garantieprijs voor duurzame energie. Volgens de berekening van minister Maxime Verhagen wordt daarmee per euro belastinggeld meer groene energie opgewekt.
Het vrijgemaakte stimuleringsbedrag is voldoende voor zo’n 120.000 huishoudens, maar de grote vraag laat zien dat veel meer mensen groene energie willen. Verhagen gelooft echter in een meer gemixte aanpak om Nederland minder afhankelijk te maken van olie, kolen en gas. In het Energierapport 2011 dat door de ministerraad is goedgekeurd staan aan aantal maatregelen voor Nederlands nieuwe energiehuishouding. Een omstreden voorstel is de bouw van een tweede kerncentrale in Borssele.
cc-foto: 4nitsirk
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.