6

Subsidie duurzame energie bijna uitverkocht

Vraag naar Verhagens' stimuleringsregeling is groter dan het vrijgemaakte bedrag

De 1,5 miljard euro subsidie die het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft vrijgemaakt om duurzame energie te stimuleren is al bijna op. Het ministerie liet woensdag weten dat er al bijna 600 aanvragen kunnen worden gerealiseerd. Dat zijn er zoveel dat de gehele pot met subsidiegeld al zou zijn toegewezen.

De stimuleringsregeling SDE+ maakt het aantrekkelijk om te kiezen voor duurzame energie. De subsidie van de overheid overbrugt het verschil tussen de geldende energieprijzen en de garantieprijs voor duurzame energie. Volgens de berekening van minister Maxime Verhagen wordt daarmee per euro belastinggeld meer groene energie opgewekt.

Het vrijgemaakte stimuleringsbedrag is voldoende voor zo’n 120.000 huishoudens, maar de grote vraag laat zien dat veel meer mensen groene energie willen. Verhagen gelooft echter in een meer gemixte aanpak om Nederland minder afhankelijk te maken van olie, kolen en gas. In het Energierapport 2011 dat door de ministerraad is goedgekeurd staan aan aantal maatregelen voor Nederlands nieuwe energiehuishouding. Een omstreden voorstel is de bouw van een tweede kerncentrale in Borssele.

Volkskrant: Veel vraag naar subsidie duurzame energie

cc-foto: 4nitsirk

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (6)