Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Superfood voor je seksleven

  •  
27-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1138 keer bekeken
  •  
vijg300
7 niet verboden vruchten die lust en lichaam stimuleren
Door de jaren heen hebben mensen de gekste dingen in hun mond gestopt omdat ze potentieverhogend danwel lustopwekkend zouden werken. Health.com stelde – met behulp van wetenschappelijk onderzoek – een lijstje samen van etenswaren die echt helpen om seksueel functioneren en beleven te verhogen.
1. Avocado’s Avocado’s zijn rijk aan onverzadigde vetten en bevatten nauwelijks verzadigde vetten, wat goed is voor je hart en bloedvaten. Alles wat goed is voor het hart, helpt de bloedsomloop op weg naar alle cruciale lichaamsdelen. Het tegendeel is ook waar: mannen met hartaandoeningen hebben twee keer zo veel kans op erectieproblemen.
2. Amandelen Amandelen zijn – naast gewoon lekker – zeer rijk aan voedingsstoffen en mineralen als zink, selenium en vitamine E. Van zink is bekend dat het libidoverhogend werkt, al begrijpt men nog niet precies waarom dat zo is.
3. Aardbeien Aardbeien bevatten foliumzuur, een B-vitamine die geboorteafwijkingen helpt voorkomen en gelinkt wordt aan zaadproductie. Aardbeien zijn het lekkerst in een laagje chocolade, wat op haar beurt weer tjokvol libido verhogende methylxanthines zit.
4. Vis en zeevruchten Oesters zijn misschien wel het meest bekende afrodisiacum. De geopende schelpen vertonen enige gelijkenis met het vrouwelijke zenuwcentrum en bevatten bovendien veel van de lustopwekker zink. Vette vis als wilde zalm of haring, is rijk aan omega-3 vetten, die wederom onze bloedsomloop stimuleren.
5. Rucola Kruidige groene blaadjes als die van de rucola plant bevatten niet alleen gezonde mineralen en anti-oxidanten, maar zijn ook essentieel omdat ze de opname van gifstoffen helpen voorkomen. Gifstoffen die ons libido negatief zouden kunnen beïnvloeden.
6. Vijgen Vezels maken de vijg gezond. Niet alleen zijn ze goed voor je hart, maar ook je stoelgang wordt er blij van. Dat klinkt wellicht niet heel sexy, maar je moet maar bedenken dat constipatie ook niet echt sfeerverhogend werkt.
7. Citrus Alle citrusvruchten zijn rijk aan anti-oxidanten, vitamine C en foliumzuur, die allemaal cruciaal zijn voor de seksuele gezondheid van het mannelijke voortplantingssysteem. Bonus: het smaakt lekker fris waardoor het ook nog eens lekker zoenen is achteraf.
cc-foto: Mundoo

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.