Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Superman levert Amerikaans paspoort in

  •  
28-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Amerikaanse held wil schijn van partijdigheid vermijden
De grootste held uit de geschiedenis van de Verenigde Staten heeft zijn Amerikaans staatsburgerschap opgezegd. Superman wil niet langer gezien worden als instrument van het VS-beleid en levert daarom zijn paspoort in.
Clark Kent verklaart: “Waarheid, rechtvaardigheid en de American way – dat is allemaal niet genoeg meer.” Daarom maakt de held in het kortverhaal ‘The Incident’ een eind aan zijn Amerikaanse staatsburgerschap. In het stuk krijgt hij ruzie met de veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president, die boos is dat Superman naar Teheran is geweest om daar op niet-gewelddadige wijze demonstranten tegen het mollah-regime te steunen.
Tegelijkertijd wordt Superman door het Iraanse regime afgeschilderd als icoon van Amerika en worden zijn acties bestempeld als in opdracht van de VS-president.
Om de schijn van partijdigheid in de toekomst te vermijden zet hij zijn superheldenwerk voortaan ‘vanuit globaal perspectief’ voort.
cc-foto: Greenog

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.