23

Supportersvereniging FC Groningen verwelkomt asielzoekers

Vereniging ontvangt boze reacties op vriendelijk gebaar

De supportersvereniging FC Groningen heeft asielzoekers uitgenodigd om de wedstrijd tegen FC Twente op 23 september gratis bij te wonen. De vereniging heeft daarom veel boze reacties ontvangen.

De supportersvereniging heeft van supporters veel kritiek gekregen op de actie om asielzoekers gratis toegang te verlenen. De fans zijn boos omdat zij wél moeten betalen voor de wedstrijd.

FC Groningen zegt de woede te begrijpen en in gesprek te willen gaan om duidelijk te maken dat zij zich ook graag maatschappelijk willen inzetten. Volgens John Schurer, de voorzitter van de vereniging is de discussie aangaan de enige manier om met de ophef om te gaan. 

Ondanks de reacties is de club van plan door te gaan met de actie. Hiermee hoopt de supportersvereniging asielzoekers een leuke en onbezorgde avond te bezorgen. De 800 asielzoekers van de opvanglocaties in Bellingwolde en Onnen zijn allemaal uitgenodigd om de wedstrijd bij te komen wonen. Daarnaast krijgen zij gratis eten en drinken en worden zij met de bus naar het stadion vervoerd. 

De supportersvereniging had eerder een soortgelijke actie waar ook boos op gereageerd werd door supporters. De club gaf gratis kaartjes weg aan mensen die naar de voedselbank gaan. Voorlopig is de vereniging van plan dergelijke acties te blijven doen. “Een volgende keer zijn we weer met anderen bezig, zoals ouderen die moeilijk kunnen reizen of mensen met een beperking”, aldus de voorzitter.

cc foto: Antoon Kuper

Geef een reactie

Laatste reacties (23)