Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Suriname: Nederland moet woorden Verhagen terugnemen

  •  
10-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
maxime.jpg
Surinaamse diplomaten eisen dat Nederland afstand neemt van uitspraken Verhagen over Desi Bouterse ... President Bouterse niet welkom in Nederland
De Nederlandse regering moet de uitspraak van oud-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) terugnemen, waarin hij zei dat president Desi Bouterse niet in Nederland welkom is. Pas als dat gebeurt kan de verstoorde relatie tussen Nederland en Suriname worden hersteld. Dat zeggen de Surinaamse diplomaten Michel Kerpens en Arnold Halfhide in gesprek met het ANP.
Volgens de diplomaten heeft de uitspraak kwaad bloed gezet bij de Surinaamse politiek. De ‘zoveelste’ opschorting van de ontwikkelingssamenwerking – nadat het Surinaamse parlement in april 2012 de amnestiewet had aangenomen – heeft ook niet bepaald geholpen. Kerpens:
7523174472_225f254e7e_n
Hiermee toonde Nederland weer aan geen respect te hebben voor de soevereiniteit van Suriname en zijn volksvertegenwoordigende organen.
De huidige minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans (PvdA), maakt vooralsnog geen aanstalten om terug te komen op het Nederlandse standpunt ten opzichte van Boutserse. Hij is in 1999 in Nederland bij verstek veroordeeld tot elf jaar celstraf voor drugshandel en is nooit bestraft voor zijn aandeel in de Decembermoorden in 1982.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.