Laatste update 13:45
156

Sylvana Simons doet aangifte tegen online racisten

Sylvana Simons, de presentatrice die een tsunami aan racisme over zich heen kreeg nadat ze zich bij de politieke partij DENK voegde, gaat aangifte doen. Dat hebben Simons en DENK bekendgemaakt. In een verklaring van de partij stelt Simons:

“Ik zie het als mijn plicht om aangifte te doen , want het bestrijden van onrecht begint altijd met het melden hiervan. Het wordt tijd dat in onze samenleving het besef doordringt dat er één duidelijke rode lijn wordt getrokken: daders van discriminatie, seksisme en racisme worden aangegeven, opgespoord en bestraft. (…) De reacties die in mijn richting zin geuit zijn exemplarisch voor wat heel veel vrouwen, mannen, moslims, joden, etnische minderheden, migranten, mensen met een beperking, ouderen en homo’s dag in, dag uit meemaken op de arbeidsmarkt, op school of op straat.”

Sylvana werd door de politie aangemoedigd aangifte te doen. Tunahan Kuzu van DENK wil een debat over de kwestie met premier Mark Rutte en vice-premier Lodewijk Asscher.

De Facebookpagina waarop een ‘Uitzwaaidag’ werd aangekondigd en die talloze racistische reacties genereerde is inmiddels niet meer beschikbaar. Wel is er een nieuwe pagina met soortgelijke titel en intentie verschenen. Die pagina wordt beheerd door een zelfverklaard oud-medewerkster van Justitie.

Geef een reactie

Laatste reacties (156)