Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sylvana Simons: motie van wantrouwen tegen Rutte en De Jonge om ‘rampzalig’ beleid

  •  
03-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
428 keer bekeken
  •  
sylvanasimons

© Nederland, Den Haag, 26 okt 202. Sylvana Simons BIJ1 kamerlid tijdens plenair debat in de Tweede Kamer foto: ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

Sylvana Simons (BIJ1) zal woensdagmiddag een motie van wantrouwen indienen tegen Mark Rutte en Hugo de Jonge vanwege hun coronabeleid. Simons, die het Nederlandse beleid “rampzalig” noemt, botste in juli al met Rutte nadat ze een motie had ingediend waarin onder meer stond dat het coronabeleid van het kabinet “30.000 doden tot gevolg” heeft gehad. Rutte noemde die motie “ onbeschaamd en onbeschaafd ”.
Sindsdien is de kritiek op de Nederlandse aanpak van de pandemie toegenomen. Zo bracht KPMG vorige maand een rapport uit waarin staat dat de keuzes van het kabinet tot extra doden hebben geleid. Vorige week zond Nieuwsuur enkele reconstructies uit waarin eveneens harde noten werden gekraakt over het coronabeleid. Onder meer de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is kritisch over de Nederlandse aanpak.
BIJ1 deelt die kritiek. “Door besmettingen niet actief tegen te gaan en te sturen op ‘groepsimmuniteit’ is veel onnodig leed veroorzaakt”, stelt de partij in een verklaring. Simons hoopt nu op meer steun voor haar motie dan in juli. Toen stemden alle Kamerleden van andere partijen tegen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.