Laatste update 18:00
140

Sylvana Simons sluit zich aan bij partij DENK

DENK – de politieke partij van Kamerleden Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu – heeft woensdagmiddag bekend gemaakt dat Sylvana Simons zich bij de controversiële partij gevoegd, wier doelstelling het is om ‘balans’ terug te brengen in de Nederlandse samenleving en alle Nederlanders te representeren.

De rol van Simons is nog niet helemaal duidelijk maar gesteld wordt dat zij als prominent lid van DENK ‘in de politieke arena inbreng gaat leveren op het gebied van media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs’. Over het aansluiten bij de politieke partij zegt de presentatrice zelf:

De politiek probeerde mij wijs te maken dat het verhaal van mensen die moslimhaat ondervinden, niet mijn verhaal is. De politiek probeert Nederlanders die geen afro-Caribische of afro-Surinaamse afkomst hebben wijs te maken, dat het verhaal van racisme en de karikatuur Zwarte Piet, niet hun verhaal is. DENK laat zien dat het onrecht dat minderheden, maar ook vrouwen, in Nederland ondervinden het verhaal is van ons allemaal. Want alleen als wij solidair zijn met elkaar, kan een samenleving op basis van wederzijdse acceptatie tot werkelijkheid worden

Geef een reactie

Laatste reacties (140)