201

Sylvana Simons uit LULverhalen geschopt om Zwarte Piet

Presentatrice kaartte bij eerste aflevering de omstreden figuur aan … Dat leidde tot grote onrust in de zaal

Een beetje naar LULverhalen en slap geouwehoer luisteren, daar was het het publiek van LULverhalen om te doen. Toen presentatrice Sylvana Simons bij de eerste aflevering ervan het podium betrad en over Zwarte Piet begon, kreeg ze flink wat tegengas. Simons werd naar eigen schrijven uitgejouwd en uitgescholden. Uiteindelijk liepen er zelfs mensen weg. Dat heeft ertoe geleid dat Simons nu gedwongen afscheid moet nemen van het gezelschap.

Simons schreef na haar eerste deelname:

Mijn eerste deelname aan De LULverhalen en ik kan met recht zeggen: legendarisch.
Het begon vredig. Maar toen begon ik over Zwarte Piet…
Ik ben uitgejouwd, uitgescholden en er zijn mensen boos weggelopen.
Toen stond er een meisje van 12 op.
Ze was erg geëmotioneerd en sprak de zaal toe:
“Ik vind het gemeen hoe jullie tegen haar doen. Ik heb t feest ook zonder zwarte pieten gevierd en altijd van genoten. Ik snap niet dat het zo lang duurt voordat jullie dat inzien!!”

Nicky. Met je mooie blonde haren. Wat ben ik trots op jou. Dat je durfde op te staan voor wat je weet dat goed is. In een zaal vol mensen die hun hakken in t zand hadden. Jij hebt mij hoop gegeven voor de toekomst; je was de jongste in de zaal en de moedigste!

Howard Komproe, de man die de LULverhalen verzon als tegenhanger voor de Vaginamonologen, zegt in verklaring:

Vorige week is een voorstelling van de LULverhalen – Ladies on Stage in Den Bosch enigszins uit de hand gelopen. Deze avond stond Sylvana Simons voor de eerste keer op het toneel om haar eigen verhaal te vertellen. Zo’n eerste avond is natuurlijk altijd spannend. Vooral omdat dit de eerste gelegenheid zou zijn om te zien hoe het publiek reageert op de zelfgekozen onderwerpen van de deelnemers. Met haar verhaal boorde Sylvana onder andere het onderwerp zwarte pieten aan. Dit leidde in Den Bosch tot een uitgebreide discussie met de zaal, met alle gevolgen van dien. Voor de producent is het belangrijk dat het publiek een leuke avond heeft. Sylvana zou binnen de afzienbare tijd voor een tweede keer het podium op gaan voor de LULverhalen. Het feit dat haar verhaal bij een deel van het publiek een heftige reactie teweeg heeft gebracht, heeft geleid tot de beslissing Sylvana’s nog resterende voorstellingen in te laten vullen door andere deelnemers.

cc-foto: Jasper

Geef een reactie

Laatste reacties (201)