51

Sylvana verhuist naar Amsterdam om lijsttrekker te worden

Sylvana Simons, oprichtster van de politieke partij Bij1, is van plan om naar Amsterdam te verhuizen zodat ze lijsttrekker kan worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag op gezag van bestuurslid Manju Reijmer. Sylvana zelf heeft de stap nog niet bevestigd. Zij uitte eerder twijfel over het lijsttrekkerschap omdat de gemeenteraad over veel meer gaat dan de punten waar zij zich sterk voor maakt, het bestrijden van racisme en discriminatie.

De partij haalde bij de landelijke verkiezingen in Amsterdam voldoende stemmen om 1 tot 2 zetels in de gemeenteraad te bemachtigen. Bij een puur lokale campagne kan dat aantal nog stijgen. De Volkskrant voorziet een confrontatie met het racistisch getinte FvD dat stokebrand Annabel Nanninga heeft aangetrokken als lijsttrekker:

De twee vrouwen waren de afgelopen jaren opponenten in nationale debatten over racisme en discriminatie. Simons streed bijvoorbeeld tegen het gebruik van het woord ‘neger’ en ‘de racistische karikatuur van Zwarte Piet’. Terwijl columnist Nanninga intussen met provocerende termen strooide als ‘dobberneger’ (bootvluchteling) en ‘klaagneger’ (gekleurde mensen die zich verzetten tegen etnisch profileren en discriminatie bij sollicitaties). Nanninga noemde Simons in de Volkskrant ‘een beetje een gekke vrouw’.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)