Laatste update 12 november 2019, 13:23
10

Synaps toont hoe Noord-Koreaans regime geld verdient met crystal meth

Noord-Korea is betrokken bij de productie van zwaar verslavende drugs, zoals crystal meth. Dat blijkt uit een database die het nieuwe onderzoeksplatform voor buitenlandjournalistiek van BNNVARA, Synaps, in handen heeft gekregen.

De database, die Synaps kreeg via hoogleraar Koreastudies Remco Breuker, bevat informatie over de activiteiten van ‘Bureau 39’. Deze geheimzinnige organisatie is in het leven geroepen om buitenlandse valuta te verdienen voor het regime van Kim Jong Un. De Noord-Koreaanse leider gebruikt dat geld onder meer om het nucleaire programma van het land te financieren.

De database bevat de namen van alle 2,1 miljoen volwassen inwoners van de hoofdstad Pyongyang. Van hen werken er zeker drieduizend voor bedrijven en departementen die geld moeten verdienen voor de Grote Leider, zo blijkt uit het bestand.

Maandagavond, in de eerste uitzending van Synaps, om 20:25 bij BNNVARA op NPO 2, vertelt presentator Sinan Can meer over dit databestand en laat hij zien hoe de hoofdstad Pyongyang geheel in dienst staat van de Kim-dynastie.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)