Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Syrië en Rusland verzonnen gifgasaanval om rebellen in diskrediet te brengen'

  •  
08-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
41095443921_d87cddbec1_z
Tijdens een aanval van Syrische rebellen in Aleppo hebben zij geen chloorgas gebruikt, zoals eerder door het regime van de Syrische dictator Assad is beweerd. Sterker, een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt nu dat Assads troepen waarschijnlijk traangas hebben ingezet om daarna de rebellen ervan te beschuldigen een chemische aanval te hebben uitgevoerd. De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) zou niet onmiddellijk toegang hebben gekregen tot de locatie van de aanval.
Na de aanval, op 24 november , moesten honderden inwoners van Aleppo naar het ziekenhuis voor behandeling als gevolg van ademhalingsproblemen. Niemand is overleden, maar Rusland wachtte de onderzoeksresultaten niet af. Als vergelding voerde het bombardementen uit op doelen van rebellen in en rond Idlib. Aleppo ligt in de nabijheid van de sinds oktober ingestelde gedemilitariseerde zone rond Idlib, een provincie waar zich nog altijd veel rebellen schuil houden. Het gebied werd ingesteld om de bevolking tegen een eventueel offensief te beschermen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.