Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Syrië op 3 juni naar de stembus

  •  
21-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aleppo300_01.jpg
Internationale organisaties: 'Verkiezingen zijn parodie op democratie' ... Frankrijk: 'Syrië gebruikt chemische wapens' 
Syrië gaat op 3 juni naar de stembus. Dan kan het land een nieuwe president kiezen. Dat heeft de voorzitter van het Syrische parlement, Mohammed Lahham, maandag laten weten. Verwacht wordt dat de huidige president Bashar al-Assad zich zal verzekeren van een derde termijn.
In Syrië woedt al drie jaar een heftige burgeroorlog. Meer dan 150 duizend mensen zijn hierbij om het leven gekomen en zeker een derde van de bevolking is gevlucht, of verdreven. Nog ver voordat de datum van de verkiezingen vast stond, noemden internationale organisaties en de oppositie de presidentsverkiezingen ‘een parodie op democratie’.
Het is zeer betreurenswaardig dat de onderhandelingen bruut zijn afgebroken en geweld nu aan de orde van de dag is. En dat terwijl een veelomvattend akkoord dichtbij was. Het is alarmerend dat Homs, wiens bevolking al zo heeft geleden in de afgelopen drie jaar, opnieuw het toneel van dood en verderf is.
cc-foto: IHH

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.