35

Syrious request

Terugkijken: Wijbe Abma vertelt in Pauw en Witteman over hoe hij 100 dekens naar Syrië bracht en voedselpakketten uitdeelde in Aleppo

In Syrië is nu al geruime tijd een heftige oorlog gaande. De wereld staat erbij en kijkt ernaar, maar van écht ingrijpen is helaas geen sprake. De grote hulporganisaties doen wat ze kunnen, maar ook zij komen maar moeilijk in de gebieden die inmiddels zijn overgenomen door het Vrije Syrische Leger. Reden te meer voor Wijbe Abma om zich in te zetten voor die getroffen gebieden.


Abma was met zijn backpack door Azië aan het reizen toen hij in het grensgebied met Syrië in Turkije terecht kwam. Daar leerde hij een aantal mensen kennen die hem vertelden wat er gaande was over die grens. En hoe makkelijk het eigenlijk is om die grens over te gaan. Na hartverscheurende verhalen te hebben gehoord, besloot hij zijn steentje bij te dragen. Hij trok zijn spaarrekening leeg, kocht 100 dekens en bracht ze naar Syrië. In Pauw en Witteman doet hij zijn verhaal over zijn eigen liefdadigheidsproject “Don’t forget Syria”.

Op Joop schreef Wijbe Abma eerder ‘Geklungel met hulp aan Syrië’

Meer weten over Wijbe Abma’s project? Bezoek dan hier zijn website

Geef een reactie

Laatste reacties (35)