82

Syrische leger zaait dood en verderf vanuit de lucht

Zeker 90 doden, waaronder 13 kinderen, bij luchtaanval op Aleppo ... Leger gooide vaten vol explosieven en spijkers uit helikopters

De Syrische hoofdstad Aleppo werd zaterdag belaagd door een helikopteraanval van het leger, daarbij vielen zeker 90 doden. Kort na de aanval zei het Syrian Observatory for Human Rights nog dat er 23 doden waren, allemaal burgers, maar vandaag zou duidelijk zijn geworden dat er veel meer slachtoffers zijn gevallen. Een woordvoerder in Londen zegt dat onder de doden 13 kinderen zijn.

Vanuit legerhelikopters werden vaten vol explosieven en spijkers op woonwijken gedropt. Door de kracht van de explosies werden hele gebouwen met de grond gelijkgemaakt, ook raakte een van de bommen een tankwagen vol benzine, die explodeerde en tientallen auto’s in de buurt in brand zette.

Overlevenden reageerden woedend op aanwezige journalisten over het feit dat het Westen nog steeds niet ingrijpt. Een man schreeuwde naar een cameraman: “Jullie willen een politieke oplossing voor de burgeroorlog. Hier is de oplossing!” Waarna hij wees naar twee verkoolde lichamen op straat.

De Syrië-top van vorige week in Genève bracht de opstandelingen en de regering van president Assad wel aan tafel, maar de gesprekken leverden niets op. De strijd in Syrië heeft sinds 2012 al 136.000 mensen het leven gekost.

Vice maakte bovenstaande documentaire over de dagelijkse realiteit van veel Syriërs en de gevaren die zij moeten doorstaan om alleen maar brood te kunnen kopen voor hun familie.

Geef een reactie

Laatste reacties (82)