Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Syrische oppositie: Geen wapens, geen invloed voor Westen

  •  
07-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-MoazAlkhatib_JohnKerry300.jpg
Of 'zorg in elk geval dat dagelijkse wapenleveranties aan het regime gestopt worden', zegt oppositieleider Al-Khatib
Als het Westen de Syrische oppositie niet wil bewapenen, dan hoeft het ook niet te verwachten dat het iets van invloed kan hebben op Syrië na de val van Assad. Dat zegt de Syrische oppositieleider Moaz Al-Khatib donderdag in het NRC Handelsblad.
Moaz leidt Syrische Nationale Coalitie, die al door ruim 100 landen waaronder Nederland, is erkend als wettige vertegenwoordiger van het Syrische volk. In NRC zegt hij:
Ik vraag alleen maar om de wapens die we nodig hebben om ons te verdedigen. Ik kreeg [vorige week] in Rome echter te horen dat er internationaal hiervoor geen steun is. Akkoord, maar zorg dan in elk geval dat de dagelijkse wapenleveranties aan het regime gestopt worden.
Groot-Brittannië Groot-Brittannië gaat voor een miljoen pond (1,1 miljoen euro) aan “niet-dodelijk” materieel leveren. Dat wil zeggen pantservoertuigen en kogelwerende vesten. Hiermee gaan de Britten verder dan de Amerikanen. Die willen vooralsnog niet verder gaan dan medische en voedselhulp, zo bleek tijdens een bijeenkomst van de ‘Vrienden van Syrië’ in Rome.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.