Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Syrische oppositie kiest Amsterdammer als minister

  •  
12-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
183 keer bekeken
  •  
miro300.jpg
Oppositie benoemt Amsterdamse econoom Abrahim Miro tot minister van Financiën in het kabinet van de Syrische Nationale Raad
De Syrische oppositie heeft de Amsterdamse econoom Abrahim Miro tot minister van Financiën benoemd in het kabinet van de Syrische Nationale Raad. Dat meldt onder meer NRC. De rebellenbeweging heeft dinsdag de ministersploeg gepresenteerd.
Miro studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en werkte van 2008 tot juli dit jaar bij de Nederlandsche Bank. Daar zou hij op de afdeling Toezicht hebben gezeten.
In 2012 schoof Miro nog aan bij het VARA-programma Pauw & Witteman om te vertellen over de toestand in Syrië. Hij zou al langere tijd betrokken zijn bij de Syrische Nationale Raad.
De Syrische Nationale Raad opereert vanuit Istanbul, de hoofdstad van Turkije en wordt daarbij gesteund door onder meer Nederland. De Raad werkt samen met het in Syrië actieve Vrije Syrische Leger (FLA), dat bestaat uit overgelopen soldaten van het leger van Assad. NRC: ‘Syrisch kabinet oppositie krijgt Amsterdammer als minister’

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.