26

Syrische regime voert repressie op

Update: Regering opent vuur op begrafenisstoet: zeker 3 doden ... [Video: schokkende beelden] Inmiddels zijn zeker 300 doden gevallen bij de protesten

De Syrische regering heeft hard opgetreden tegen de protesten van gisteren.


Update 13.30 uur: De Syrische regering heeft vandaag het vuur geopend op een begrafenisstoet waarbij zeker drie doden zijn gevallen. Het ging daarbij om de begrafenis van demonstranten die gisteren waren omgekomen. De toegenomen repressie door het Syrische regime weerhoudt tienduizenden Syriërs er niet van vandaag ook weer de straat op te gaan.

Een verslaggever van de Volkskrant spreekt van meer dan honderd doden en schetst hoe bendes gewapende mannen jacht maken op de demonstranten:

De straten van Damascus waren gisteren wederom overgenomen door tienduizenden dreigende mannen met knuppels en machinegeweren, klaar om iedere uiting van kritiek met grof geweld neer te slaan.


De Syriërs beklagen zich over de geringe belangstelling uit het buitenland. Mensenrechtenactivist Wissam:

Er is hier een massaslachting aan de gang en het feit dat de internationale gemeenschap blijft zwijgen, maakt het alleen maar erger. Toen Mubarak zijn volk aan het uitmoorden was, stond Obama hem avond na avond op televisie te veroordelen. Waarom zwijgen ze nu? Syriërs worden afgeslacht en de wereld staat erbij en kijkt ernaar.

Inmiddels heeft de Amerikaanse president Obama het ‘buitensporige geweld’ in Syrië veroordeeld.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)