Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Syrische troepen schieten in het wilde weg'

  •  
04-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
syrie300.jpg
Militairen vallen Hama binnen nadat duizenden anti-regeringsdemonstranten de straat op zijn gegaan
Syrische troepen zijn de stad Hama binnengevallen nadat duizenden anti-regeringsdemonstranten de straat op zijn gegaan. Een inwoner van de stad verklaart tegen AP dat er ‘ten minste dertig bussen met militairen en veiligheidspolitie’ vanmorgen zijn gearriveerd. In een poging de demonstratie te bedwingen hebben de militairen het vuur geopend.
Via een telefoonverbinding met AP verklaart de inwoner dat de militairen in het wilde weg schieten, aldus NRC Handelsblad.
NOS schrijft:
Het leger zou op betogers geschoten hebben en tientallen mensen hebben gearresteerd. In een grensplaats met Turkije zouden zes mensen gewond zijn geraakt tijdens eenzelfde soort aanval van de regeringstroepen.
Er wordt al vier maanden gestreden tegen de Syrische president Bashar al-Assad. Volgens opstandelingen zijn er de afgelopen maanden meer dan 1400 doden aan de kant van de demonstranten gevallen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.