Laatste update 09:29
19

Syrische vluchteling (15) slachtoffer van racistische terreur op school

De politie in het Engelse West Yorkshire is een onderzoek gestart naar de ‘racistisch gemotiveerde mishandeling’ van een 15-jarige scholier van Syrische afkomst. Op de videobeelden is te zien hoe de jongen die zijn arm al in het gips heeft wordt aangevallen door een schoolgenoot en tegen de grond gesmeten wordt. Dan wordt hem een fles water in zijn mond geduwd terwijl zijn belager ‘ik zal je verdrinken’ tegen hem zegt.

De racistische aanval vond plaats op het terrein van een middelbare school in Huddersfield en dateert van 25 oktober. De beelden zijn recent online verschenen. Barry Sheerman, het parlementslid voor het district, heeft het voorval ‘absoluut schokkend’ genoemd: ‘Ik heb uit de gemeenteraad begrepen dat de school zware sancties zal opleggen. Ik zal het monitoren om ervoor te zorgen dat alle benodigde hulp beschikbaar is.’

Op sociale media zijn screenshots opgedoken van de Facebookpagina van de dader, waarop hij zijn sympathie toont voor extreemrechtse groeperingen. Bij een nieuwsbericht over de aanwezigheid van de extreemrechtse, islamofobe Britain First in West Yorkshire schreef de dader: ‘Zij doen wat juist is’.

Het slachtoffer is met zijn familie naar het Verenigd Koninkrijk gevlucht voor de oorlog in Syrië. Op school zou hij al langer het slachtoffer zijn van racistisch geweld en pesterijen. Nadat de video online verscheen is er een crowdfundpagina opgestart om hem bij te staan. Daar kwam in korte tijd ruim 20.000 pond op binnen.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)