106

Taliban bedankt Geert Wilders cum suis

'Het verbieden van de moskee in New York is een cadeautje voor ons'

De Taliban in Afghanistan is zeer te spreken over het verzet tegen de bouw van een moskee in New York. “Het levert ons meer rekruten, donaties en publieke steun op,” verklaart een woordvoerder van de Taliban tegenover Newsweek. “De tegenstanders doen ons echt een groot plezier.” PVV-leider Geert Wilders gaat op 11 september preken in New York tegen de bouw van de moskee in het bijzonder en tegen de islam wereldwijd in het algemeen.

Volgens woordvoerder Zabihullah levert het protest van Wilders en zijn kornuiten tegen de bouw van de moskee meer emails op dan bijvoorbeeld het burka-verbod in Frankrijk waar de moslimfundamentalisten ook al mee in hun nopjes waren. “Toen kregen we al veel vragen van mensen die wilden weten hoe ze moeten reageren maar nu gaat het nog veel harder met de steunbetuigingen en vragen wat er tegen te doen valt.”

De protesten maken het voor de Taliban eenvoudig mensen te overtuigen dat de VS tegen de islam is. “Het laten zien van de werkelijkheid is nu eenmaal de beste propaganda,” aldus de Taliban. De guerrillabeweging laat ook nog even weten dat er een golf nieuwe terroristen-in-spé uit het Westen aankomt. Ze wijzen op de arrestatie van drie  verdachten vorige week in Canada. “Hoe meer moskeeën gestopt worden, hoe meer jihadstrijders wij er bij krijgen.”

Newsweek: The Taliban vs. the Mosque

Geef een reactie

Laatste reacties (106)