Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Taliban ontzegt Rode Kruis toegang tot Afghanistan

  •  
11-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7676225140_524fcdb040_k
Het Rode Kruis en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) mogen niet langer hulp verlenen op Afghaans grondgebied. Dat heeft de Taliban vandaag aangekondigd. Volgens de terreurorganisatie zouden er “verdachte activiteiten” zijn gesignaleerd bij inentingscampagnes tegen polio. Afghanistan is een van de weinige plekken op aarde waar het virus dat kinderverlamming veroorzaakt nog voorkomt.
Het Rode Kruis laat weten dat de organisatie zich genoodzaakt ziet om de activiteiten in Afghanistan voorlopig te stoppen, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. De WHO heeft nog niet gereageerd, meldt NRC. Andere hulporganisaties mogen van de Taliban wel blijven. Het Rode Kruis wil om de tafel met de Taliban om het probleem op te lossen.
Vorig jaar werden de hulpactiviteiten van het Rode Kruis in Afghanistan ook al eens tijdelijk stopgezet uit veiligheidsoverwegingen, en hervat na gesprekken met de Taliban.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.