70

Tan maakt plaats voor Twan

Humberto Tan stopt met RTL Late Night. Dat maakte hij woensdagavond zelf in het programma bekend. De sympathieke presentator die kampt met een terugval in populariteit stak zijn onvrede niet onder stoelen of banken: “Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben.”

Tan lag de laatste tijd onder vuur van de kijkcijfer-watchers in de media. Frits Spits nam het voor de geplaagde presentator op:

“Ik vind dat de laatste tijd in de kranten een soort hetze is gevoerd, waar ik de rationaliteit nooit van heb begrepen. Het is raar dat we voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en kwaliteit niet meer telt.”

Opzienbarender dan het vertrek van Tan was de aankondiging dat Nieuwsuur-presentator Twan Huys zijn plaats in gaat nemen. Huys is staat bekend als serieuze journalist terwijl RTL Late Night zich richtte op lichte informatie en amusement uit eigen stal. Daarnaast presenteert hij College Tour en importeerde hij uit de VS het concept The Correspondent’s Dinner waarbij premier Rutte zijn cabaret-talent mocht laten zien.

“Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen ‘RTL Late Night’ gemaakt. Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen. Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met ‘RTL Late Night’ een goed format hebben ontwikkeld. We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg. Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit. Dank aan alle gasten, dank aan alle artiesten, dank alle medewerkers en vooral dank alle kijkers!!!! Al waren dat er soms 400k en soms 1 miljoen. Dank allen!!!! #rtlln #Foto William Rutten #OmroepmanvhJaar2015 #Tot1juliBlijfIk!!!

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op

Geef een reactie

Laatste reacties (70)