Laatste update 17:00
9

Tante van Alton Sterling houdt emotioneel pleidooi: stop het bloedvergieten

In de Amerikaanse stad Baton Rouge in Louisiana zijn zondagavond zes politieagenten neergeschoten. In de stad was het al weken onrustig nadat politieagenten Alton Sterling, een zwarte cd-verkoper, hadden doodgeschoten. Drie agenten overleden, de anderen verkeren nog in kritieke toestand.

De tante van Alton Sterling hield na de aanval op de agenten een emotioneel pleidooi. “Laat het bloedvergieten alsjeblieft stoppen”, zegt ze. Ook de kinderen en familieleden van de overleden agenten hebben het hartbrekende bericht moeten krijgen dat hun vader, broer, zoon, neef, vriend er niet meer is. Datzelfde telefoontje kreeg zij toen Sterling overleed nadat hij door een agent was neergeschoten. “Ik weet hoe zij zich voelen, want ik kreeg hetzelfde telefoontje. Stop het vermoorden”, zegt ze nu.

Quinyetta McMillon, de moeder van Sterling’s zoon Cameron, laat in een geschreven reactie weten te walgen van de aanval op politieagenten zondag:

We leven mee met de officieren en hun families. We bidden voor hen, voor de leiders van de stad en de Baton Rouge-gemeenschap. Zoals mijn zoon Cameron en ik vanaf het begin hebben gezegd, is het enige dat we willen vrede. We verwerpen alle vormen van geweld tegen politieagenten of burgers. Mijn hoop is dat we binnenkort samen kunnen komen en een oplossing kunnen vinden voor de belangrijke vraagstukken waar onze natie mee te maken heeft, in plaats van dat we elkaar pijn blijven doen.

Zes politieagenten neergeschoten in Baton Rouge

Geef een reactie

Laatste reacties (9)