25

Taxichauffeurs plannen aanval op hoofdkantoor Uber

Boze taxichauffeurs plannen een aanval tegen taxibedrijf Uber, meldt het AD. De krant is in het bezit van screenshots van de Telegram chatgroep ‘WegMetUber’ die begin februari is opgericht. De ongeveer 300 leden van de groep vinden dat Uber oneerlijk concurreert met andere taxibedrijven. Ook zitten er Uberchauffeurs in die het niet eens zijn met de verhoogde commissie van 25% per rit.

De aanval zou 20 maart op het hoofdkantoor van Uber plaatsvinden. De actievoerders willen zo veel mogelijk onrust veroorzaken. ‘Alles en iedereen is welkom. Neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee!’, is onder andere te lezen in de groep. Het doel van de ‘actie’ is een verbod op Uber in Nederland. Er wordt verwezen naar de Uber rellen in Parijs in januari 2016 die tot een verbod op de taxidienst in de Franse hoofdstad hebben geleid.

Een woordvoerder van de politie laat aan het AD weten dat de zaak in onderzoek is: “Mogelijk is er sprake van meerdere strafbare feiten, waaronder opruiing tot het binnendringen van andermans pand”. Uber hoopt de gemoederen te bedaren door het organiseren van rondetafelgesprekken met ontevreden chauffeurs.

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (25)