Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Te koop: Dikke Van Dale en Leeuwarder Courant

  •  
19-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vandale.jpg

Uitgeverij NDC/VBK en daarmee Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, uitgever Veen en Thieme Meulenhoff in de verkoop... Huisbankier ING hield uitgever twee jaar geleden nog overeind, maar wil nu geld zien...  

Uitgever NDC/VBK staat te koop. Het bedrijf achter onder meer de woordenboeken van Van Dale en de noordelijke dagbladen wordt waarschijnlijk in delen verkocht. De ING bank was tot nog toe bereid geld te investeren om het bedrijf overeind te houden, maar dat is nu afgelopen en dus mogen kopers zich melden.
Wie mogelijke kopers zijn, is nog onduidelijk. Grote namen als de Telegraaf Media Groep of Wegener mogen waarschijnlijk geen bod doen omdat ze anders te groot zouden worden.
Het bedrijf kwam in de problemen toen in 2008 Thieme Meulenhoff werd gekocht van PCM. Daar werd toen 170 miljoen euro voor betaald. Achteraf gezien veel te veel. De schuldenlast werd daardoor te hoog. De ergste problemen werden twee jaar geleden door ING opgevangen, maar dat is nu dus afgelopen.
NDC/VBK geeft de kranten Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant uit. Ook de literaire uitgeverij Veen en educatieve uitgeverij Thieme Meulenhoff zijn van NDC/VBK. De totale omzet is zo’n 350 miljoen euro em er werken bijna 1600 mensen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.