Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Te koop: Nederlandse verblijfsvergunning

  •  
20-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
teeven300_05.jpg
Prijskaartje: 1,25 miljoen euro
Vreemdelingen met veel geld kunnen vanaf 1 oktober makkelijker een tijdelijke verblijfsvergunning voor Nederland krijgen. Staatssecretaris Fred Teeven denkt de Nederlandse economie een impuls te kunnen geven, door vreemdelingen die 1,25 miljoen euro in het Nederlandse bedrijfsleven investeren, welkom te heten. Canada, de VS, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Ierland hebben ook al dergelijke regelingen.
Geld of geen geld, makkelijk wordt het niet. Het Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken zal toetsen of de investering naar een bedrijf gaat dat toegevoegde waarde heeft voor de Nederlandse economie. Ook wil Teeven dat de herkomst van het vermogen onderzocht wordt, om misbruik te voorkomen en te voorkomen dat de route wordt gebruikt om crimineel geld wit te wassen.
De verblijfsvergunning wordt in eerste instantie voor de duur van 1 jaar afgegeven. Bij verzoek om verlenging wordt getoetst of de vreemdeling nog steeds aan de voorwaarden voldoet.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.