205

‘Te weinig strooizout? Dan bijstandsontvanger inzetten’

VVD Amsterdam wil dat bijstandsontvangers de gladde wegen vrijmaken

Omdat er te weinig is gestrooid op de Amsterdamse straten vindt de VVD Amsterdam dat de gemeente een beroep moet doen op bijstandsontvangers. Ze vindt dat als de gemeente de veiligheid op straat niet kan waarborgen, zij moet zoeken naar alternatieven om dit wel voor elkaar te krijgen.

10.12.20 Sv Strooien en Sneeuw Ruimen (MP)
De VVD gemeentefractie heeft het college vragen gesteld over het feit dat het haar niet gelukt is om de wegen in Amsterdam na het weekend sneeuwvrij te maken. “Bij deze extreme weersomstandigheden zou dag en nacht gestrooid en geruimd moeten worden. Als de mankracht daarvoor niet beschikbaar is, moet naar alternatieven gezocht worden”, zegt VVD woordvoerder Openbare Ruimte Maurice Piek. Hij ziet een rol weggelegd voor bijstandsontvanger om mee te helpen de grote klus te klaren.

Volgens de VVD is er te weinig gestrooid en zijn daardoor levensgevaarlijke situaties ontstaan. Daarom wil de VVD ook weer dat mensen worden verplicht hun eigen stoep sneeuwvrij te maken. Die plicht werd enkele jaren geleden uit de Algemene Plaatselijke Verordering geschrapt.

Begin december deed VVD-Kamerlid Malik Azmani het voorstel in de Kamer om bijstandsontvangers te verplichten tot vrijwilligerswerk. Sneeuwruimen voor bejaardetehuizen of een ommetje maken met een bejaarde noemde hij als voorbeelden. De oppositie in de Tweede Kamer reageerde verontwaardigd op zijn voorstel en betichte de VVD en het CDA, die ook voorstander is van deze nieuwe regeling, van symboolpolitiek.

Lees meer op Joop: ‘Bijstandsontvangers mogen gaan sneeuwruimen’

VVD Amsterdam: VVD wil inzet bijstandsgerechtigden bij strooien en sneeuw ruimen

cc-foto: Erik B

Geef een reactie

Laatste reacties (205)