14

Tea Party wipt Republikeinse senator

Kandidaat uiterst rechtse beweging wint voorverkiezing in Alaska

De Tea Party, een uiterst rechtse coalitie van conservatieve groeperingen, heeft in Alaska een eerste overwinning geboekt. Bij voorverkiezingen van de Republikeinen in de noordelijke staat werd de zittende senator als kandidaat verslagen door Tea Party-activist Joe Miller

De Tea Party probeert bij de komende verkiezingen een fikse machtsbasis op te bouwen binnen de Republikeinse partij. Tea Part-activist Joe Miller werd gesteund door Sarah Palin, ex-kandidaat voor het vice-presidentschap en voormalig gouverneur van Alaska. Palin voert in meerdere staten campagne voor Tea Party-kandidaten. Tot nu lukte het niet die verkozen te rkijegn.

De verdrijving van de zittende senator is opmerkelijk, constateert The Guardian, omdat een senaatszetel meestal gezien wordt als een positie die voor het leven bekleed wordt. De Verenigde Staten kampen echter met een verbitterde sfeer als gevolg van de economische crisis. Daarin tiert de populistische beweging, die vooral bekend is haatzaaiende demonstraties tegen president Obama, welig.

cc-foto: The Q

Geef een reactie

Laatste reacties (14)