32

Team Joop gefinisht!

Update: FOTO'S! ... Bedankt voor alle support een meeleven! ...  Een nachtelijke wandeltocht van 40 kilometer ... Francisco, Margaux, Hasna en Samira liepen mee ... Je kunt Team Joop.nl nog steeds sponsoren!

Samira, Hasna, Margaux en Francisco lopen van donderdag op vrijdag mee in nightwalk van de Nacht van de Vluchteling, een 40 kilometer lange wandeltocht van Rotterdam naar Den Haag. De naar schatting 1000 deelnemers halen met hun prestatie geld op voor ondervoede kinderen. Doel is om 2 ton bij elkaar te lopen. Sponsor Team Joop en help zo de vluchtelingenkinderen.


Update vrijdag 17.21 uur:

Sponsoren en supporters; onze dank is groot! Door jullie meeleven hebben we de eindstreep gehaald. Sommige tweets waren hartverwarmend. Het was een geweldige ervaring!

Team Joop.nl is uiteindelijk als 28ste geëindigd op sponsorlijst van de 181 teams die meededen. Je kunt ons nog steeds steunen!

Hier vind je meer informatie over de Nacht van de Vluchteling.

Margaux schreef op haar Facebook-pagina:

Op Hemelvaartsnacht loop ik de ‘Nacht van de vluchteling’. Omdat er nog te veel ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen zijn, ik me schaam voor een demissionaire kabinet dat doet alsof vluchtelingen niet meer bestaan, van de 26 miljoen vluchtelingen op de wereld amper 1 procent uiteindelijk asiel krijgt. Voor de overige 99% is het vluchtelingenkamp het eindstation. Je mag zelf bepalen hoeveel je doneert. Het geld gaat naar ondervoede kids in vluchtelingenkampen.

Voor Francisco is het de derde keer dat hij de nightwalk onderneemt. Hij ziet er tegenop. 

De wandeltocht is zo pittig dat het een paar dagen duurde eer ik hersteld was. Bij de vorige edities regende het pijpenstelen wat de tocht extra zwaar maakte. Er bestaat niet zoiets als ‘waterdicht’ ontdekte ik, uiteindelijk werd alles nat. Ook dit jaar zijn de weersvoorspellingen niet best. 

Ik kon het volbrengen omdat ik de sponsors niet teleur wilde stellen en ik enorme morele steun ontving via Twitter. Dat was echt super. Sommige mensen bleven de hele nacht wakker om de lopers moed in te ‘spreken’.

De eerste 25 kilometer gaat wel. Daarna wordt het pittig en de laatste vijf kilometer is de hel op aarde. Echt waar. Maar het is goed je zo te realiseren welke ontberingen mensen in oorlogs- en rampgebieden moeten doorstaan.

Team Joop vertrekt met de rest van de lopers om 00:00 uur, de verwachte aankomsttijd in Den Haag is rond 09:00 uur. Je kunt de Team Joop leden volgen via Twitter: FranciscoMargaux, Hasna en Samira.

Hier kun je het team sponsoren (ook anonieme giften zijn mogelijk).

Veel dank alvast!

Geef een reactie

Laatste reacties (32)