16

Team Joop loopt de Nacht van de Vluchteling, help mee

En help Francisco van Jole naar de hel

Nog zeven dagen en dan is het zo ver. In de nacht van 9 op 10 mei wordt van Rotterdam naar Den Haag de Nacht van de Vluchteling gelopen. Het doel: zoveel mogelijk geld op halen voor het ruimen van landmijnen in Zuid-Soedan. Ook dit jaar loopt een aantal leden van de redactie van Joop mee. Ze weten zich gesterkt door een aantal prominente opiniemakers, waaronder kunstenaar Tinkebell en Dennis l’Ami.

De Nacht van de Vluchteling is, zoals de naam al doet vermoeden, een nachtelijke wandeltocht van veertig kilometer. Op donderdag 9 mei wordt om 24.00 het startschot gegeven in Rotterdam. Op vrijdagochtend worden de wandelaars in Den Haag verwelkomd.

Het ingezamelde geld wordt ingezet om landmijnen in Zuid-Soedan op te ruimen. Veel mensen denken dat er machines zijn die landmijnen kunnen ruimen, maar in werkelijkheid is het nog steeds levensgevaarlijk handwerk. Wist je trouwens dat een mijn plaatsen 2 dollar kost, maar een mijn ruimen 2000 dollar? In het in 2011 gestichte land, Zuid-Soedan, woedde vijftig jaar lang een oorlog. Het land ligt bezaaid met bommen die onder de oppervlakte wachten op hun slachtoffers. Soms wel tientallen jaren.

Tijd voor een grote schoonmaak dus. Sponsor daarom Team Joop en help zo mee de mijnen op te ruimen en geef de bewoners van Zuid-Soedan een veilig thuis.

Francisco van Jole, eindredacteur van Joop.nl, liep vorig jaar mee. De tocht viel allerminst mee:

Ik ben niet gelovig, maar door de Nacht van de Vluchteling weet ik dat de hel bestaat.

Joop-redacteur Hasna El Maroudi:

Vorig jaar onderschatte ik de wandeling. Ik dacht ‘dat doe ik wel even’, maar was uiteindelijk twee dagen uit de roulatie. Toch weerhoudt dat me niet om weer mee te lopen. Er zijn mensen die zo’n tocht onder wrede omstandigheden moeten afleggen en zij verdienen onze hulp.

Geef een reactie

Laatste reacties (16)