73

Teeven erkent: VVD doet loze belofte

Uitzonderingspositie Nederlands immigratiebeleid 'vrijwel onmogelijk'

VVD-staatssecretaris Fred Teeven (justitie) erkent dat het vrijwel onmogelijk is om een uitzonderingspositie voor Nederland te bedingen in het Europese immigratiebeleid. En dat terwijl dat wel in het VVD-verkiezingsprogramma staat. Ook de PVV belooft haar kiezers een zogeheten opt-out, waardoor Nederland zich niet langer hoeft te houden aan Europese richtlijnen en ‘zelf kan bepalen wie er binnenkomt’.

Dat schrijft Trouw. Nederland heeft ooit toegezegd binnen Verdrag van Lissabon mee te doen met het afsprakenpakket voor ‘binnenlandse zaken en justitie’. “Ik zie de opt-out in ons verkiezingsprogramma staan”, zegt Teeven nu. Hij wijst erop dat zijn partij enkel belooft zich voor een opt-out ‘in te zetten’. “Volgens mij beloven alle politieke partijen wel eens dingen.” Niettemin bevestigt hij dat het “heel moeilijk te realiseren is, laat ik het maar voorzichtig zeggen. Zoals Leers daar heel veel moeite mee had, zal iedere bewindspersoon daar heel veel moeite mee hebben.”

Trouw: VVD en PVV doen kiezers loze belofte

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (73)