Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teeven negeerde verbod minister

  •  
27-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
teevenanp300.jpg
Bij schikking met een drugscrimineel Cees H. gaf Teeven ook strafvermindering, tegen alle regels in ... 'Deze mistige deal verdient allesbehalve de schoonheidsprijs'
Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Fred Teeven, blijkt opnieuw minder dan eerlijk te zijn geweest over zijn schikking met drugscrimineel Cees H. Naast de mogelijkheid om 1,25 miljoen gulden wit te wassen, gaf hij H. ook strafvermindering, blijkt nu.
Hoewel minister Opstelten Teeven eerder nog de hand boven het hoofd hield met betrekking tot de deal – die Teeven jaren geleden sloot als officier van Justitie – blijkt uit  een geheime bijlage dat de afspraken nog verder gingen dan eerder werd aangenomen. Dat staat in het boek Fred en de Wet van onderzoeksjournalist Wim van de Pol, dat morgen verschijnt.
Teeven zou een door de rechter opgelegde straf voor een ontsnappingspoging uit de Bijlmerbajes hebben geschrapt en ervoor gezorgd hebben dat H. het laatste deel van zijn straf voor drugssmokkel niet uit hoefde te zitten. Teeven zou hiermee een verbod van de toenmalig minister van Justitie, Benk Korthals, hebben genegeerd.
De advocaat van Cees H., Jan-Hein Kuijpers, bevestigt de afspraken:
We hebben het aan Teeven gevraagd en hij heeft dat toen gedaan. Dat was heel lief van hem.”
Oppositiepartijen SP en ChristenUnie gaan nieuwe Kamervragen stellen over de kwestie. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie:
Dit geeft een nare smaak in de mond. Deze mistige deal verdient allesbehalve de schoonheidsprijs.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.