Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teeven wil TBS afdwingen

  •  
17-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
ANP-FredTeeven_300.jpg
Staatssecretaris wil ook de duur van het psychiatrische onderzoek verlengen
Tot nu toe mogen criminelen een psychiatrisch onderzoek altijd weigeren. Zo kan niet bij iedere crimineel beoordeeld worden of hij een ernstige gedragsstoornis heeft. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil de regels nu aanpassen en zorgen dat verdachten van zware misdrijven altijd in een tbs-kliniek belanden.
Jaarlijks weigeren ongeveer zeventig verdachten de medewerking aan zo’n onderzoek. Volgens Teeven is dat een vluchtroute om uit een kliniek te blijven. De behandeling van een crimineel kan in een tbs-kliniek eindeloos verlengd worden en dat schrikt velen af.
Teeven wil het ook wettelijk mogelijk maken dat psychiatrische gegevens uit het verleden gebruikt kunnen worden voor het onderzoek. Die gegevens mogen nu nog niet zomaar vrijgegeven worden. De Kamer drong er eerder ook al op aan om de duur van het psychiatrisch onderzoek te verlengen zodat het moeilijker wordt voor misdadigers om te zwijgen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.