Laatste update 18:02
33

Teeven wordt geparachuteerd op zetel Raad van State

De VVD, die gestaag partijleden aan het benoemen is op sleutelposities in de samenleving, heeft een nieuwe baan gevonden voor Fred Teeven, de voormalig staatssecretaris die in maart 2015 moest aftreden vanwege de ‘bonnetjesaffaire’.

NRC meldt dat de ‘crimefighter’ die carrière maakte als officier van justitie, Pim Fortuyn opvolgde als lijsttrekker van Leefbaar Nederland en uiteindelijk bij de VVD belandde, naar voren is geschoven om lid te worden van de Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering op het gebied van wetgeving.

Volgens Haagse bronnen is het de bedoeling dat Teeven (58 jaar) per 1 april aan de slag gaat in zijn nieuwe functie. Bij het hoge college van staat is onder meer een vacature omdat de partijgenoot van Teeven, Jan-Kees Wiebenga, dit jaar voorzitter is geworden van de Kiesraad. Teeven wordt staatsraad bij de afdeling advisering die de regering aanbevelingen doet op het gebied van wetgeving en bestuur.

Teeven staat niet op de kandidatenlijst van de VVD voor de komende verkiezingen. Hij wilde tegenover NRC geen commentaar geven.

cc-foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Geef een reactie

Laatste reacties (33)