Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teeven wordt geparachuteerd op zetel Raad van State

  •  
11-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
16188499507_bebbc29936_o

© cc-foto: Min van Buitenlandse Zaken https://flic.kr/p/qEwhUt

De VVD, die gestaag partijleden aan het benoemen is op sleutelposities in de samenleving, heeft een nieuwe baan gevonden voor Fred Teeven, de voormalig staatssecretaris die in maart 2015 moest aftreden vanwege de ‘bonnetjesaffaire’.
NRC meldt dat de ‘crimefighter’ die carrière maakte als officier van justitie, Pim Fortuyn opvolgde als lijsttrekker van Leefbaar Nederland en uiteindelijk bij de VVD belandde, naar voren is geschoven om lid te worden van de Raad van State, het hoogste adviesorgaan van de regering op het gebied van wetgeving.
"Volgens Haagse bronnen is het de bedoeling dat Teeven (58 jaar) per 1 april aan de slag gaat in zijn nieuwe functie. Bij het hoge college van staat is onder meer een vacature omdat de partijgenoot van Teeven, Jan-Kees Wiebenga, dit jaar voorzitter is geworden van de Kiesraad. Teeven wordt staatsraad bij de afdeling advisering die de regering aanbevelingen doet op het gebied van wetgeving en bestuur. "
Teeven staat niet op de kandidatenlijst van de VVD voor de komende verkiezingen. Hij wilde tegenover NRC geen commentaar geven.

Meer over:

vvd, politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.