Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Teeven zwicht toch voor kritiek

  •  
06-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
anp_teeven.jpg
Staatssecretaris past plan voor bezuinigingen gevangeniswezen aan
Staatssecretaris Fred Teeven gaat zijn plannen voor bezuinigingen op het gevangeniswezen aanpassen. De afgelopen weken ontstond veel ophef rondom de vervanging van celstraffen door enkelbandjes. Kritiek is onder meer dat misdadigers dan thuis met een biertje op de bank kunnen hangen en dat niet voldoende straf is. Bovendien zou Teeven op de stoel van de rechters plaatsnemen bij het bepalen van de strafmaat.
Regeringspartijen VVD en PvdA lieten donderdag weten niets te zien in elektronische detentie als vervanging van een gevangenisstraf. Alleen gedetineerden die het grootste deel van hun straf hebben uitgezeten zouden, als deel van hun resocialisatie, thuis de rest mogen uitzitten.
Teeven was van plan om 46 miljoen euro te bezuinigen (van het totale bezuinigingsplan van 340 miljoen) door de invoering van de enkelbandjes. Hoe hij dat nu wil opvullen is nog onduidelijk.
Eerder werd ook al bekend dat de voltallige oppositie tegen de plannen is. De oppositie wilde donderdag eigenlijk niet verder debatteren totdat er een nieuw plan op tafel ligt. Regeringspartijen VVD en PvdA wilden daar niet in mee gaan, waardoor er geen meerderheid is voor uitstel van het debat.
Eerder verscheen op Joop: ‘Bajesplan Teeven onrealistisch’

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.