336

Tegenslag voor Roemer

SP verliest 8 zetels in peiling EenVandaag ... Premiersdebat lijkt oorzaak ... Roemer: 'Misschien ben ik te aardig gebleven'

In een peiling van EenVandaag verliest de SP deze week acht zetels. De partij is nu tweede met 30 zetels, het dubbele van het huidige aantal in de Kamer. De VVD die in de peiling twee zetels verliest is de grootste geworden met 33 zetels, een winst van twee ten opzichte van het huidige aantal.

Volgens De Stemming, zoals de peiling van EenVandaag heet, verloor Emile Roemer drie zetels aan de PvdA. Het premiersdebat bij RTL lijkt op het eerste gezicht de grote boosdoener. Roemer werd alom als de verliezer gezien, Diederik Samsom als winnaar. De SP-leider zegt daarover tegen EenVandaag:

“In het debat met Rutte bij RTL heb ik het niet goed gedaan. (…) Roemer zegt te zijn geschrokken (van het zetelverlies, Joop) en zoekt de fout bij zichzelf. “Daar schrik ik van. Misschien ben ik te aardig gebleven. De komende tijd moet ik toch duidelijker maken waar we voor staan. Ik was uit het veld geslagen. Ik was op alles voorbereid maar niet op politici die glashard ontkennen wat in hun verkiezingsprogramma staat. Ik heb nu wel een wijze les gehad.”

De Stemming brengt ook in kaart waar de kiezers heen zijn gegaan: 3 zetels gaan naar de PvdA en ieder één zetel krijgen de PVV, 50Plus en D66. De overige twee zetels worden verdeeld over meerdere partijen. In vergelijking met de peiling van vorige week krijgen de PvdA 21 (+4), de PVV 18 (+3), D66 14 (+2) en 50Plus 4 (+1) zetels. Het CDA (13), de ChristenUnie (7), GroenLinks (4), de SGP (3) en de PvdD (3) blijven gelijk. 

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (336)