Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Tekort aan buschauffeurs opgelost door inzet vluchtelingen

  •  
21-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
33191574040_df26235f48_k

© cc-foto: Chris https://flic.kr/p/Sz2uzW

Busbedrijf Connexxion breidt een project in Arnhem waarbij vluchtelingen worden opgeleid tot buschauffeur naar heel Nederland uitbreiden. De vervoersmaatschappij kampt met een tekort aan chauffeurs dat de komende jaren zal toenemen vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van het huidige personeelsbestand. Connexxion werkt daartoe samen met de gemeente Arnhem en dat blijkt een succes. Negen statushouders rijden inmiddels als bestuurder in de stad waar ook de beroemde trolleybussen rijden. Het bedrijf stelt dat ze het werk met plezier doen en goed in het het bedrijf passen. Dat meldt Omroep Gelderland:
"“De komende jaren krijgen we daarom te maken met een grote uitstroom van personeel. Volgend jaar hebben we alleen al in de regio Arnhem-Nijmegen honderd nieuwe chauffeurs nodig’, zegt rayonmanager Theo Duivesteijn van Breng, dat onder Connexxion valt. ‘De chauffeurs zelf zijn ook trots op hun nieuwe baan. Één van hen zei tegen mij dat hij het zo fijn vindt dat hij nu tegen zijn zoon kan zeggen dat hij buschauffeur is en zijn eigen geld verdient, en niet afhankelijk is van een uitkering.’"
cc-foto: Chris
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.