60

Telegraaf en Powned ruziënd over straat

Screenshots: Dominique Weesie getergd door kritische verslaggever

Een unieke ruzie voltrok zich zaterdagmiddag op Twitter. Medewerkers van het Telegraaf-concern hebben volgens een ongeschreven wet de plicht elkaar nooit openlijk af te vallen maar nu kwam het dan toch tot een botsing met zure verwijten over en weer.

Wat er aan vooraf ging: Powned berichtte vorig jaar november dat topman Jochem Gerrits van Buma/Stemra zichzelf bevoordeelde. De uit de Telegaaf-site Geenstijl voortgekomen omroep zond een opgenomen gesprek uit waarin was te horen hoe de bestuurder van Buma/Stemra de zaakwaarnemer van een componist onder druk zette zijn zaken onder te brengen bij de particuliere uitgeverij van Gerrits.

Vandaag bericht De Telegraaf dat Gerrits de omroep Powned voor de rechter sleept.

 Volgens Gerrits is de beschuldiging volledig verzonnen en heeft PowNed het telefoongesprek gemanipuleerd. “De opname bleek op een meesterlijke manier verknipt en geplakt, zodat ik precies het tegenovergestelde leek te zeggen van wat ik werkelijk aan Storm had verteld”, zo zegt hij in De Telegraaf. Gerrits vermoedt dat er sprake is van een vooropgezet een-tweetje tussen het duo Rietveld-Storm en PowNed.

Auteur van het Telegraaf-verhaal is journalist Bart Mos. Die twittert lustig over zijn ‘scoop’ en is kritisch ten opzichte van Powned. Eerst reageert reclameman Jan Bennink, bestuurslid van Powned. Maar daarna voegt Dominique Weesie, voormalig Telegraaf-verslaggever, oprichter van Geenstijl en nu de baas van Powned, zich in het gesprek dat al snel steeds venijniger wordt. Mos haalt zelfs nog even fijntjes een oude koe uit de sloot: Vrij Nederland onthulde een tijd geleden dat Dominique Weesie in zijn Telegraaf-tijd citaten verzon. Dus, zo redeneert Mos, waarom zou hij dat nu in het geval van Buma/Stemra niet gedaan hebben?

De kerverse omroepbons blijkt niet gecharmeerd van de prikkelende statements van Mos. Weesie raakt zo geïrriteerd dat hij de belangrijkste les uit zijn Geenstijl-tijd prompt vergeten lijkt: online ruzies zijn niet te winnen.

Leest u even mee?

Geef een reactie

Laatste reacties (60)