58

Telegraaf koopt Hyves

[video] Hoe verwijder je Hyves-account? … TMG-groep verwerft 100 procent van de aandelen

Sociaal netwerk vindt langverwachte koper. Telegraaf kent traditie van opkopen internetsites.


Persbericht:

TMG (Telegraaf Media Groep) heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100 procent van de aandelen van het populaire sociaal netwerk Hyves₁. Voor beide bedrijven betekent deze bundeling van krachten de mogelijkheid om hun bedrijfsstrategieën beter uit te kunnen voeren. De overname van Hyves geeft de digitale ambities van TMG een belangrijke impuls. Het totale online netwerk bereikt straks 62% van alle Nederlanders. Hyves zal Nederland nog beter kunnen verbinden door samenwerkingsvormen met TMG‐platformen. Verder blijft H

Er gingen al lange tijd geruchten over een mogelijke overname van Hyves, het grootste sociale netwerk van Nederland. Grote vraag daarbij is of Hyves of den duur in staat zal zijn de internationale concurrentie van Twitter en Facebook van zich af te houden.

De Telegraaf kocht eerder een sociaal netwerk op, het destijds populaire Sugababes. Dat liep uit op een mislukking. De Telegraaf Media Groep bezit ook de website GeenStijl en richtte eerder dit jaar met succes twee publieke omroepen op: WNL en PowNed.

Update 11:20 

Op Twitter verschijnen veel berichten van Hyvers die hun account opzeggen omdat ze niet willen dat De Telegraaf over hun privé-gegevens beschikt. Privacy en De Telegraaf liggen gevoelig. Zo schond het ochtendblad tot verontwaardiging van velen eerder dit jaar de privacy van het kind dat als enige de vliegramp in Tripolis overleefde. Telegraaf-dochter GeenStijl staat eveneens bekend om het publiceren van allerlei privacy-gevoelige informatie die alle mogelijke manieren wordt vergaard.

Op YouTube verscheen vanochtend een instructievideo die toont hoe een account bij Hyves wordt opgeheven.

cc-foto: erno hannink

Geef een reactie

Laatste reacties (58)