327

‘Telegraaf nu echt PVV-spreekbuis’

Sargasso legt band overtuigend bloot en fileert de in de Telegraaf gepresenteerde PVV-argumenten

In een artikel op de website Sargasso wordt minutieus uit de doeken gedaan hoe de Telegraaf in het artikel ‘Sharia al in Nederland’ niets meer blijkt te zijn dan de spreekbuis van de PVV.

Sargasso:

Was het u al opgevallen dat de Telegraaf tegenwoordig het officiële persorgaan van de PVV is? Ik wist het ook nog niet, totdat ik probeerde de bronnen te vinden achter het artikel ‘Sharia al in Nederland‘ (Telegraaf, 11 april 2011). Wat blijkt nu? Die bronnen zijn helemaal niet te vinden. Zonder enige verwijzing naar een persconferentie, interview of bijeenkomst waar Wilders zijn uitspraken dan wel zou hebben gedaan, worden hier de meningen en argumenten van de grote leider over de oprukkende sjariaficering van de Nederlandse rechtspraak opgetekend: “In Hollandse rechtbanken bij zaken als echtscheiding, erkenning van kinderen of verdeling van erfenissen, worden steeds vaker regels uit moslimlanden toegepast, meent de PVV. PVV-leider Geert Wilders luidt, na eigen onderzoek van de partij, de noodklok.” ‘Na eigen onderzoek van de partij’. Aha! Is dat onderzoek dan soms ergens gepresenteerd? Nope. Put de Telegraaf dan wellicht uit een persbericht? Op de PVV-site valt dit bewuste bericht echter in geen velden of wegen te bekennen. De enige kamervragen over sjaria-rechtspraak dateren van 2009 en gaan over praktijken binnen de moskee, niet over wat er gangbaar is in de Nederlandse rechtbank.

Lees verder over de zoektocht naar het al dan niet bestaan van het PVV-onderzoek en de deugdelijkheid ervan op Sargasso.

Geef een reactie

Laatste reacties (327)