71

Telegraaf-omroepen PowNed en WNL geleid door compagnons

Bicker Caarten hoofdredacteur WNL, compagnon Bennink secretaris PowNed

Michiel Bicker Caarten, mede-oprichter van de commerciële nieuwszender BNR, wordt hoofdredacteur van de door de Telegraaf-concern opgezette publieke omroep WNL. Zijn zakenpartner werd al eerder secretaris van PowNed, eveneens opgezet door De Telegraaf.

Bicker Caarten is thans directeur van het reclamebureau Bennink Bicker Caarten. Zijn compagnon Jan Bennink is secretaris van de door GeenStijl, eveneens onderdeel van het Telegraaf-concern, opgezette omroep PowNed. Beide omroepen gaan vanaf september uitzendingen verzorgen op de publieke zenders.
De baantjesverdeling onder compagnons bij de nieuwe omroepen is opmerkelijk, onder meer omdat de Telegraaf-media aankondigden juist met die – vermeende – Hilversumse werkwijze te af te rekenen. PowNed verklaarde ‘wars te zijn van vriendjespolitiek’. 

Het Commissariaat voor de Media, dat onder meer toezicht houdt op belangenverstrengeling bij omroepen, heeft al eerder aangekondigd de nieuwe omroepen extra in de gaten te houden vanwege de band met het media-concern.

Eerder op Joop: GroenLinkser in actie tegen ‘vriendjespolitiek’ bij PowNed

cc-foto: Marco Raaphorst. Michiel Bicker Caarten

Geef een reactie

Laatste reacties (71)