Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Telegraaf-omroepen PowNed en WNL geleid door compagnons

  •  
28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
bicker_300.jpg
Bicker Caarten hoofdredacteur WNL, compagnon Bennink secretaris PowNed
Michiel Bicker Caarten, mede-oprichter van de commerciële nieuwszender BNR, wordt hoofdredacteur van de door de Telegraaf-concern opgezette publieke omroep WNL. Zijn zakenpartner werd al eerder secretaris van PowNed, eveneens opgezet door De Telegraaf.
Bicker Caarten is thans directeur van het reclamebureau Bennink Bicker Caarten. Zijn compagnon Jan Bennink is secretaris van de door GeenStijl, eveneens onderdeel van het Telegraaf-concern, opgezette omroep PowNed. Beide omroepen gaan vanaf september uitzendingen verzorgen op de publieke zenders. De baantjesverdeling onder compagnons bij de nieuwe omroepen is opmerkelijk, onder meer omdat de Telegraaf-media aankondigden juist met die – vermeende – Hilversumse werkwijze te af te rekenen. PowNed verklaarde ‘wars te zijn van vriendjespolitiek’. 
Het Commissariaat voor de Media, dat onder meer toezicht houdt op belangenverstrengeling bij omroepen, heeft al eerder aangekondigd de nieuwe omroepen extra in de gaten te houden vanwege de band met het media-concern.
Eerder op Joop: GroenLinkser in actie tegen ‘vriendjespolitiek’ bij PowNed
cc-foto: Marco Raaphorst. Michiel Bicker Caarten

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.