447

Telegraaf opent via krant en omroep aanval op Kathleen Ferrier

Kabinetskrant wil dissident geluid nu al smoren

De Telegraaf opent vanochtend mediabreed de aanval op Kathleen Ferrier, een van de CDA-kamerleden die openlijk kritiek hebben op de gedoogcoalitie met de PVV. Met louter anonieme bronnen probeert de krant het imago van het met voorkeurstemmen gekozen parlementslid te beschadigen.


De krant opent de voorpagina met een kop in de gebruikelijke chocoladeletters: ‘CDA’ers zijn Ferrier spuugzat’. Vervolgens worden louter anonieme ‘bronnen’ aangehaald. Zo laat de krant een niet nader genoemd collega CDA-Kamerlid ‘sneren’: “Ze is narcistisch. Ze was extra vroeg in de Kamer in een poging om recht achter Van Haersma Buma te kunnen zitten. Voor de aandacht.”

Op pagina 3 van de rechtse ochtendkrant wordt de karaktermoord voortgezet. ‘Kathleen Ferrier is ongeleid projectiel’, kopt de krant. Overigens wordt nergens in het artikel inhoudelijke kritiek aangevoerd. Het in rancune gedrenkte verhaal eindigt met:

Ferrier wekte tijdens de formatie wrevel door steeds haantje-de-voorste te willen zijn bij het uitventen van kritiek op de onderhandelingen met de PVV. Bij gesprekken met de pers onderbrak zij haar mededissident Koppejan regelmatig. Ook nam ze op het live uitgezonden CDA-congres tot ergernis van de partij meer spreektijd dan meer voorname tegenstanders zoals Ab Klink, Ernst Hirsch Ballin en oud-premier Dries van Agt.

Via de eigen omroep WNL zet de krant de aanval ook op de publieke televisie voort. Daar wordt gesuggereerd dat ze ‘gefrustreerd’ is. ‘Wij stonden met onze oren te klapperen’, zegt de verontwaardigde Telegraaf-commentator Paul Jansen in het programma Ochtendspits. Zijn woorden worden overigens gestoord door het geluid van een mobiele telefoon die de televisie-amateur is vergeten uit te zetten. Jansen zegt met teleurstelling in zijn stem dat het moeilijk is om Ferrier ‘kalt te stellen’  De presentator van het programma, die oogt alsof hij zojuist teruggekeerd is van de leeuwenjacht, stuurt het gesprek verder richting ravijn voor Ferrier.

Geef een reactie

Laatste reacties (447)