8

Telegraaf weigert schikking met Koolhoven-slachtoffer

Fotograaf krijg wel excuus maar geen schadevergoeding

Leo de Deugd, de Rotterdamse fotograaf die door Telegraaf-sterverslaggever Martijn Koolhoven doelbewust de grond in werd geschreven, krijgt vooralsnog geen schadevergoeding van de krant van ‘Wakker Nederland’. De rechter moet zich nu over de kwestie buigen.

In september onthulde het Vara-programma Zembla dat verslaggever Koolhoven nauwe banden had met het lingeriemerk Sapph. Dat bedrijf had een zakelijk conflict met De Deugd. Koolhoven schreef daarop een ‘onthullend’ doch vrijwel volledig verzonnen artikel over de fotograaf. Zijn foto-studio werd afgeschilderd als een sm-horrorkelder. De Deugd raakte daarop klanten kwijt. Ook de bedrijven van zijn vrouw en dochter liepen schade op tot een totaalbedrag van 7,5 ton. De Telegraaf weigert die schade volledig te vergoeden, onthult Eric Smit op de zakennieuwssite Follow The Money:

Advocaat De Kemp (van De Telegraaf) is voor nadere toelichting niet bereikbaar. Zijn assistente laat weten dat hij “geen tijd heeft” om de pers over dit onderwerp te woord te staan. Ook de hoofdredactie van de Telegraaf was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. 
Henriette de Deugd vindt het “zeer onfatsoenlijk” dat de Telegraaf niet tot een schikking wil komen. “Ze maken af wat Heilbron en Koolhoven al eerder in gang hebben gezet”. Het echtpaar De Deugd is teleurgesteld in de krant. “We kregen in eerste instantie een zeer fatsoenlijk excuus van Joost de Haas (adjunct-hoofdredacteur van de Telegraaf ES), maar sinds advocaat De Kemp zich over de zaak heeft ontfermd, is het weer oorlog.

Koolhoven werd eind september ontslagen. Follow the Money citeert uit een mail aan zijn netwerk waarin Koolhoven probeert klandizie te winnen voor zijn nieuwe onderneming.

Ik denk dat ik met mijn specifieke expertise in het detecteren van nieuwswaarde binnen een organisatie en daarover actief de media te zoeken, van grote waarde kan zijn voor tal van organisaties en ondernemingen. Mijn netwerk is veelomvattend en uniek. Ik blijf Telegraaf-ambassadeur. Nieuwsjager Koolhoven staat vanaf nu tot je beschikking.

Met vriendelijke groet,
‘Nieuwsmaker’ Martijn Koolhoven

 cc-foto: Joe Pemberton

Detecteer nieuwswaarde: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (8)